این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
Home > جاذبه‎های گردشگری
.: جاذبه‎های گردشگری

یکی از چندین استانی که برای ایرانی‌ها تجسمی از منطقه‌ای خشک و کویری دارد، استان سمنان است، اما در همین استان شهر بسیار زیبا و سرسبزی به نام شاهرود وجود دارد. شاهرود از هر نظر بهشتی برای طبیعت‎دوستان و علاقه‌مندان به سفر به حساب می‌آید، همچنین این شهر زیباترین و خنک‌ترین شهر سمنان نیز محسوب می‌شود و علاوه بر داشتن آبشار، رودخانه، چشمه و جنگل‌های سرسبز از نظر تاریخی نیز دارای آثار ارزشمندی‌ست، به طوری که لقب "شهر عارفان" را به خود اختصاص داده است. حال اطلاعاتی درباره جاذبه‌های طبیعی و گردشگری این شهر زیبا مطرح می‌شود:

"جاده سلامتی" جاده‎ای برفراز شاهرود، در دامنۀ جنوبی رشته‎کوه آهکی در غرب این شهر شهر، واقع شده است.  این رشته کوه  حدود 1600 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و جدا کننده محدوده شهر با صحرای جلالی است و در زمستان باعث می شود جریان هوای سرد شمالی کمتر به داخل شهر نفوذ نماید. جاده سلامتی یا تندرستی در سال‎های 1375 تا 1376 کلنگ‎زنی و راه‎اندازی شد. این جاده به طول 2 کیلومتر و 200 متر با عرض تقریبی 5 متر در دامنه کوه احداث شده و محل مناسبی برای دویدن، پیاده‎روی، دوچرخه‎سواری و استفاده از هوای پاک در تمام فصول و اوقات شبانه روز است. چشم‎انداز زیبای شهر از تمامی این مسیر قابل مشاهده است. این جاده از سطح دریا 1444 متر ارتفاع و به طور متوسط نسبت به شهر  100 متر بلندی دارد و دارای 54 پیچ است.

"پارک آبشار" شاهرود، مکانی مناسب برای استراحت و لذت بردن از طبیعت زیبا، آب و هوای مطبوع و تماشای چشم‌اندازهای دیدنی است. از امکانات این پارک می‌توان به جاده سلامت با امکانات ورزشی و جایگاهی برای اقامت شبانه با چادرهای مسافرتی اشاره کرد.


یکی از آن مناطق گردشگری ایمن و خانوادگی شاهرود، "باغ اورس" است. اورس با الهام از جلوه‌های زیباشناسی باغ‌های ایرانی طراحی شده است. این باغ با داشتن امکاناتی نظیر کافی شاپ و فست فود، باغ رستوران، آمفی‎تئاتر، آلاچیق‌های تابستانه و زمستانه، پیست دوچرخه سواری، پارک کودک، پل معلق و غیره به عنوان یکی از مکان‌های گردشگری مجهز شاهرود به حساب می‌آید.






"موزه شاهرود"، در قدیم بلدیه و فرمانداری شهر بوده که هم اکنون تغییر کاربری داده و به‌عنوان موزه فعالیت می‌کند. در ساختمان بلدیه (شهرداری) قرار دارد. این موزه دارای دو بخش مردم‌شناسی و باستان‌شناسی است. در بخش باستان‌شناسی، آثاری از تپه‌های باستانی شاهرود و استان سمنان نگهداری می‌شود، در بخش مردم‌شناسی نیر اشیا و آثاری از پوشاک سنتی، زیور‌آلات، دست‌بافته‌ها، اسناد و قباله‌های قدیمی نگهداری می‌شود. آثار کشف‌شده از محوطه باستانی پارک شامل بقایای گورستانی متعلق به عصر آهن و اشیای سفالی و مفرغی که قدمت آن به اوایل هزاره اول تا اواخر هزاره دوم پیش از میلاد می‌رسد، نیز در این موزه نگهداری می‌شود.

از دیگر مکان‌های دیدنی شاهرود می‌توان به "خانه یغمائی‌ها"، تنها بنای بادگیردار شاهرود اشاره کرد که به‌سبک معماری یزدی توسط استاد مهدی حیدریان و در سال ۱۳۰۴ هجری شمسی ساخته شده است و دارای یکی از خاص‌ترین فرم پلان‌های خانه‌های ایرانی می‌باشد.

"مسجد جامع شاهرود" قدیمی‌ترین مسجد شاهرود و مربوط به دوره ایلخانیان است. در بنای اصلی این مسجد در دوره‌های جدید تغییرات بسیاری انجام شده به طوری که از بنای اولیه آن، آثار قابل توجهی بر جای نمانده است.

"مسجد آقا" شاهرود از بناهای تاریخی دوره قاجاریه است که از سردر ورودی، صحن، ایوان، شبستان‌های متعدد، آب‌انبار قدیمی، حجره‌ها و بناهای خدماتی تشکیل می‌شود.


"بازار تاریخی شاهرود" از مهم‌ترین مراکز تجاری شهر است و مانند دیگر بازارهای سنتی کشور از معماری سنتی و زیبایی برخوردار است. آثار معماری که در این بازار موجود هستند، متعلق به دوران قاجاریه به بعد هستند.

 

از روستاهای دیدنی شاهرود می‌توان به "روستای دولت‌آباد" با یخبندان تاریخی در 12 کیلومتری شمال شاهرود، "روستای قهج" در 20 کیلومتری شمال‌شرقی با آرامگاه امام‌زاده ابراهیم (ع)، "روستای امیریه" در 10 کیلومتری مسیر شاهرود به مجن با بنای تاریخی سردر باغ شازده، "روستای میقان" با مراتع زیبا و روستای ابر در دامنه کوه‌های مشرف به جنگل ابر اشاره کرد. به علاوه، "روستای خیج" لوکیشن طبیعی برای ساخت سریال تاریخی مختارنامه، از دیگر جاذبه‌های دیدنی شهرستان شاهرود محسوب می‌شود.

"روستای قلعه بالا"، هم‌جوار با پارک ملی خارتوران قرار گرفته است و آن را به‌عنوان "نگین سبز توران" می‌شناسند، زیرا چشم‌انداز کاملی از دشت بیارجمند دارد و از چنارهای کهنسال زیبا و قنات‌های زیادی برخوردار است. معماری این روستا نیز مانند روستای مجن به صورت پلکانی ساخته شده است.


"روستای نکارمن" از روستاهای خوش آب و هوای شاهرود با مناظر بی‌نظیر در ارتفاعات شاهوار است که در فاصله ۲۵ کیلومتری آن واقع شده است. آبشار کوچک و زیبایی در این روستا قرار گرفته است که برای بازدید از آن نیاز به وسایل فنی نیست و به راحتی می توان از آن دیدن نمود.


"روستای ابرسج" با آبشار و قندیل یخی اوستا و نمدمالی به‌عنوان صنایع دستی در دامنه کوه شاهوار و در فاصله ۱۵ کیلومتری شمال شاهرود واقع شده است. بهترین زمان برای بازدید از این آبشار فصل زمستان است که سپیدی برف به آبشار چهره دلربایی می‌بخشد و چشم‌اندازهای بی‌بدیلی را خلق می‌کند. ویژگی‌های خاص و جذاب این منطقه بسیار نادر هستند و در کمتر جای دیگری در کشور پیدا می‌شوند.

"روستای رضا آباد" که در ۲۵۰ کیلومتری شهر شاهرود قرار دارد، جزو معدود روستاهایی‌ست که در آن می‌توان آدرنالین بالا و آرامش صحرا را تجربه کرد. خرید گلیم‌های دست بافت روستا نیز انتخاب خوبی برای سوغاتی است.


"روستای قلعه نوخرقان" با آرامگاه عارف بزرگ شیخ ابوالحسن خرقانی، که یکی از عرفای بزرگ قرن ۴ و ۵ هجری قمری بوده از دیگر جاذبه‌های گردشگری است.


"کالپوش منطقه‌ای‌ست" که در ۲۲۰ کیلومتری شاهرود واقع شده و به دشت طلایی نیز معروف است. اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد‌ماه درست زمانی‌ست که سرتاسر دشت کالپوش را گل‌های آفتابگردان فرا می‌گیرد. علاوه بر فصل بهار، این دشت در تابستان نیز به گل‌های شقایش بسیار می‌بالد.


"شهر بسطام" در شش کیلومتری شاهرود، به‌دلیل آب و هوای معتدل و همچنین جاذبه‌های متعدد تاریخی و طبیعی که به "زادگاه عرفان شرق" نیز معروف است، مورد توجه گردشگران قرار دارد. تپه باستانی سنگ چخماق، مسجد جامع بسطام، مسجد بایزید، برج کاشانه، آرامگاه بایزید بسطامی، منار سلجوقی، مدرسه شاهرخیه و تکیه دولت از جمله مکان‌های دیدنی بسطام هستند.


منابع:


www.tabnak.ir
www.tasnimnews.com

www.vadiro.com

www.kojaro.com
www.averse.ir

 

 

 

 



Email: acimd2020@shahroodut.ac.ir
Telegram Channel: @IranianMineralDeposits
Telegram ID: @gemstonedeposits
@mineralogymine
Instagram Channel: @iranian.mineral.deposits
 


ارسال مقالات: 10 آذر لغایت 10 دی
اعلام نتایج داوری مقالات: 1 بهمن
اتمام مهلت ثبت نام (در همایش، کارگاه ها و بازدید): 1 بهمن
برگزاری همایش: 16 و 17 بهمن
برگزاری کارگاه های آموزشی: 17 بهمن
بازدید علمی: 17 بهمن
 
آدرس دبیرخانه: استان سمنان - شهرستان شاهرود - میدان هفتم تیر - دانشگاه صنعتی شاهرود - دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک - طبقه سوم - دفتر دبیرخانه همایش ملی سالانه کانسارهای ایران (اتاق شماره 10)
شماره تماس: 02332393507